Geen categorie

Buurtmarkt keert terug naar Soenda

De spullen die zo nodig opgeruimd moesten worden, kunt u komende zomer eindelijk weer van zolder halen. We pakken de draad weer op: de Buurtmarkt opent de deuren in het vertrouwde Soenda op zaterdag 24 September a.s. vanaf 10 uur.

Doel is om door de verkoop van veel ‘verouderde’ spullen, in een sfeer van gezelligheid, wederom een mooi bedrag voor de Oproepcentrale in onze regio bij elkaar te vergaren. Ondanks de inflatie kosten de ‘plankjes van Nan’ voor het goede doel nog altijd maar 1 Euro per stuk!

Net als als alle zeven eerdere edities kan de organisatie niet zonder uw helpende hand op vrijdagmiddag 23 en zaterdag 24 September. Meld u zich hiervoor en voor de aflevering van uw spullen aan bij Eric van der Ende, Djanny Bracke, Frans Erkens of Martin Krommert. Voor uw aanmelding kunt u natuurlijk ook ons e-mailadres gebruiken: info@vriendenoproepcentrale.nl. Zegt het voort… hopelijk zien we elkaar dan weer op de landelijke Burendag in de Soendalaan 2 in Vlaardingen!

Geen Buurtmarkt in 2021

In goed overleg met Soenda is besloten om, evenals in 2020, dit jaar geen Buurtmarkt te organiseren. De reden mag bekend zijn: de Corona maatregelen verhinderen wederom ons traditionele samenzijn in Soenda. De Vrienden van de Oproepcentrale blijven hopen op betere tijden.

Buurtmarkt op herhaling

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Na een jaar afwezigheid kondigen wij dan ook met veel plezier en hoge verwachtingen de Buurtmarkt op zaterdag 25 September aan. Voor de zesde keer zijn we deze dag te gast in Zorgcentrum Soenda in Vlaardingen (vanaf 10 uur).
Doel is om door de verkoop van veel ‘verouderde’ spullen, in een sfeer van gezelligheid, wederom een mooi bedrag voor de Oproepcentrale in onze regio bij elkaar te vergaren. De plankjes van Nan spelen hierin weer een belangrijke rol.
Net als als alle eerdere edities kan de organisatie niet zonder uw helpende hand op vrijdagmiddag 24 en zaterdag 25 September. Meld u zich hiervoor aan bij Eric van der Ende, Djanny Bracke, Frans Erkens of Martin Krommert. Voor uw aanmelding kunt u natuurlijk ook ons e-mailadres gebruiken: info@vriendenoproepcentrale.nl. Zegt het voort… hopelijk zien we elkaar dan weer op de Buurtmarkt!

Jaarverslag 2019

In 2019 hebben we ons met name gericht op:

… de jaarlijkse Buurtmarkt in Soenda in September, waarin, dankzij de enthousiaste ondersteuning door de vrijwilligers en coördinatoren, al het oude gereedschap, de bijouterie, de boeken, de Vlaardingse ijzerkoekjes, het speel- en serviesgoed, het Rad van Fortuin, de fleurige planten en afgedragen kleding, bij elkaar ruim 1.000 euro hebben opgebracht. Daarnaast ontvingen we ook nog eens 350 euro van het Oranjefonds.

… het contact leggen met een fondsenwerver, om ons te laten inspireren, effectief om te gaan met PR en te onderzoeken welke projecten we voor de komende jaren op de agenda kunnen zetten.

… het ontwerpen en uitgeven van de nieuwe folder van de VOC, die de verouderde folder vervangt.

… het ondersteunen van de attentie voor jubilarissen, vanaf Juni 2020.

… het vinden van mogelijkheden om de vrijwilligers de jubileumvoorstelling van het Vlaardings Musical Gezelschap te kunnen laten bezoeken.

… de goedkeuring van het financieel overzicht van 2018.

We zijn weer online!

Door flinke technische problemen met de VOC-website hebben we in 2019 helaas niets meer kunnen publiceren over onze activiteiten. Natuurlijk zijn we wel gewoon doorgegaan met de ondersteuning van de Oproepcentrale, door het werven van financiële middelen. Meer daarover kunt u binnenkort teruglezen in de berichten op deze website.  

Bijzondere Buurtmarkt: bijzonder bedrag!

Dankzij de enthousiaste en deskundige ondersteuning van diverse vrijwilligers is het 1e lustrum van onze VOC-Buurtmarkt, in het 6e lustrumjaar van de Oproepcentrale, een groot succes geworden. Dat de toeloop groot is zodra we om 10 uur de deuren in Soenda openen is bekend. Dat het Rad van Fortuin vanaf dat moment op volle toeren draait is inmiddels een traditie gebleken. Met dit jaar de breiende Grannies aan onze zijde en de technische vrijwilligers van het Repair Café in Vlaardingen achter de hand, werd het ontmoetings-principe op deze landelijke Burendag nog eens benadrukt.
 
Uiteindelijk blijken de vrijwilligers en coördinatoren van de Oproepcentrale de aangeleverde en door hen gesorteerde spullen, samen met de ijzer- en boterkoekjes van Nely, de handwerken van mw. vd Ende, de verse amaryllissen en bloempot-poppetjes door de clienten van de dagbesteding van DrieMaasHave en de plankjes van Nan, ruimschoots aan de man hebben weten te brengen. Nadat alles weer in razend tempo was opgeruimd en afgevoerd, wist penningmeester Eric de groep natafelers een onverwacht hoge opbrengst van maar liefst 1.630 euro te noemen. Een geweldig resultaat, zo meldde voorzitter Djanny, waarvan iedere cent ten goede komt aan de ondersteuning en scholing van de vrijwilligers van de Oproepcentrale.

Langs deze weg bedanken we iedereen die meegeholpen heeft om deze gezellige dag tot een succes te maken. Hierbij willen we ook het Oranjefonds zeker niet vergeten.

 

 

Bijzondere Buurtmarkt

Wanneer het 1e lustrum van de Buurtmarkt (VOC) samenvalt met het jaar waarin het 30-jarig bestaan van de OproepCentrale wordt gevierd én de jaarlijkse Burendag, is er sprake van een bijzondere gebeurtenis. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september.
Wij kondigen dan ook met veel plezier en hoge verwachtingen de Buurtmarkt op zaterdag 22 September aan. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar zijn we deze dag te gast in Zorgcentrum Soenda in Vlaardingen (vanaf 10 uur).
Doel is om met de verkoop van veel ‘verouderde’ spullen, samen met de plankjes van Nan, wederom een mooi bedrag voor de Oproepcentrale in onze regio bij elkaar te vergaren.
Ook nu kan de organisatie niet zonder uw helpende hand op vrijdagmiddag 21 en zaterdag 22 September. Meld u zich hiervoor aan bij Eric van der Ende, Djanny Bracke, Frans Erkens of Martin Krommert. Voor uw aanmelding kunt u natuurlijk ook ons e-mailadres gebruiken: info@vriendenoproepcentrale.nl. Zegt het voort…

Voor meer uitleg over deze bijzondere bijeenkomst kunt u de bijgaande flyer bekijken.Flyer A5 rommelmarkt-aug18

“Wat een beetje rommel al niet opbrengt”

De vierde editie van de jaarlijkse Buurtmarkt heeft de VOC geen windeieren gelegd.

Misschien dat het stralende herfstzonnetje ons heeft geholpen, maar de aanloop en daardoor de verkoop waren boven verwachting. Of was de kwaliteit van de aangeleverde verkoopwaar dit jaar zo bijzonder? Zo is er een driewieler verkocht, een opklapbed, maar waren er deze keer ook kledingstukken te verkrijgen. De brocanterie, boeken, ijzerkoekjes, boterkoek en elektrische apparatuur vonden als vanouds gretig aftrek. En ook vrijwilligster Nan heeft haar keel schor geschreeuwd om de gasten een plankje voor het Rad van Fortuin te verkopen.

Dankzij de hulp van de vrijwilligers vanuit DrieMaasHave, Soenda en de Oproepcentrale en de ondersteuning van het Oranjefonds, heeft de VOC wederom een mooi bedrag op de rekening kunnen bijschrijven: in totaal zo’n 1.500 euro!

De opbrengsten maken het ons mogelijk om bijvoorbeeld een activiteit als Eetdate te ondersteunen. Zo is er een workshop in voorbereiding waarin een deskundige de vrijwilligers van de benodigde kennis rondom de maaltijdbereiding gaat voorzien. Als handig hulpmiddel is er een menu-klapper gemaakt, van waaruit de Eetdate-vrijwilliger met de client het menu kan kiezen dat zij samen gaan maken. Op deze manier komen de opbrengsten van de VOC ten goede aan het vrijwilligerswerk van de Oproepcentrale.
Ons advies: spaar uw rommel op tot september 2018!

Het is bijna weer zover: de Buurtmarkt staat voor de deur!

Voor de vierde keer in het bestaan van de VOC organiseren we de Buurtmarkt in Zorgcentrum Soenda in Vlaardingen. Met de succesvolle voorgaande Buurtmarkten nog in gedachten, zijn we erg blij om op zaterdag 23 September a.s. (vanaf 10 uur) opnieuw weer onze best te mogen doen voor ons goede doel: de Oproepcentrale.
Naast de ‘rommel’, zullen er weer ijzerkoekjes, bloemen en lootjes verkocht worden. Ook het Rad van Fortuin wordt weer in Soenda geposteerd. Alle opbrengsten komen ten goede aan het vrijwilligerswerk voor de thuiswonende mensen in onze regio.
Ook nu kunnen we niet zonder een handje hulp op vrijdagmiddag 22 en zaterdag 23 September. Meld u zich hiervoor aan bij Eric van der Ende, Djanny Bracke, Frans Erkens of Martin Krommert. Voor uw aanmelding kunt u natuurlijk ook ons email-adres gebruiken: info@vriendenoproepcentrale.nl. Zegt het voort…

Voor meer uitleg kunt u de bijgaande flyer bekijken. Flyer A5 rommelmarkt-aug17

Burendag en rommelmarkt weer succesvol!

Het begint een lokale traditie te worden: de jaarlijkse rommelmarkt van de VOC op de Nationale Burendag, in Zorgcentrum Soenda in Vlaardingen. Het resultaat is een gezellige drukte, waarin de ondersteuning van het goede doel centraal staat. We hebben veel mensen met een blij gezicht weer zien vertrekken, die voor een prikkie een pakketje Suske en Wiske’s, een ‘antieke’ klok of handig stuk gereedschap op de kop wisten te tikken. Ook de befaamde ijzerkoekjes van vrijwilligster Nely, de prijsjes van het Rad van Fortuin en de fleurige bloemen stemden tot tevredenheid.

imag0239

Tijdens de Burendag is er ook extra aandacht voor de bloembakken rondom en in Soenda.
In het zonnetje, dat we altijd voor deze dag bestellen, komen deze optimaal tot hun recht.
Ook de bloemen worden door een vrijwilliger met zorg onderhouden!
Bij deze willen we de hartverwarmende ondersteuning door alle vrijwilligers, die de Buurtmarkt, tot een groot succes hebben gemaakt, van harte bedanken. Geweldig bedankt!

imag0237

Oh ja, de opbrengst van deze dag was weer formidabel: onze penningmeester kon een kleine 1.300 euro bijschrijven op de rekening van de Vrienden van de Oproepcentrale!
Aan de VOC de schone taak om, in overleg met de Oproepcentrale, weer een nuttige bestemming voor deze bijdrage te vinden.