“Wat een beetje rommel al niet opbrengt”

“Wat een beetje rommel al niet opbrengt”

De vierde editie van de jaarlijkse Buurtmarkt heeft de VOC geen windeieren gelegd.

Misschien dat het stralende herfstzonnetje ons heeft geholpen, maar de aanloop en daardoor de verkoop waren boven verwachting. Of was de kwaliteit van de aangeleverde verkoopwaar dit jaar zo bijzonder? Zo is er een driewieler verkocht, een opklapbed, maar waren er deze keer ook kledingstukken te verkrijgen. De brocanterie, boeken, ijzerkoekjes, boterkoek en elektrische apparatuur vonden als vanouds gretig aftrek. En ook vrijwilligster Nan heeft haar keel schor geschreeuwd om de gasten een plankje voor het Rad van Fortuin te verkopen.

Dankzij de hulp van de vrijwilligers vanuit DrieMaasHave, Soenda en de Oproepcentrale en de ondersteuning van het Oranjefonds, heeft de VOC wederom een mooi bedrag op de rekening kunnen bijschrijven: in totaal zo’n 1.500 euro!

De opbrengsten maken het ons mogelijk om bijvoorbeeld een activiteit als Eetdate te ondersteunen. Zo is er een workshop in voorbereiding waarin een deskundige de vrijwilligers van de benodigde kennis rondom de maaltijdbereiding gaat voorzien. Als handig hulpmiddel is er een menu-klapper gemaakt, van waaruit de Eetdate-vrijwilliger met de client het menu kan kiezen dat zij samen gaan maken. Op deze manier komen de opbrengsten van de VOC ten goede aan het vrijwilligerswerk van de Oproepcentrale.
Ons advies: spaar uw rommel op tot september 2018!

Het is bijna weer zover: de Buurtmarkt staat voor de deur!

Voor de vierde keer in het bestaan van de VOC organiseren we de Buurtmarkt in Zorgcentrum Soenda in Vlaardingen. Met de succesvolle voorgaande Buurtmarkten nog in gedachten, zijn we erg blij om op zaterdag 23 September a.s. (vanaf 10 uur) opnieuw weer onze best te mogen doen voor ons goede doel: de Oproepcentrale.
Naast de ‘rommel’, zullen er weer ijzerkoekjes, bloemen en lootjes verkocht worden. Ook het Rad van Fortuin wordt weer in Soenda geposteerd. Alle opbrengsten komen ten goede aan het vrijwilligerswerk voor de thuiswonende mensen in onze regio.
Ook nu kunnen we niet zonder een handje hulp op vrijdagmiddag 22 en zaterdag 23 September. Meld u zich hiervoor aan bij Eric van der Ende, Djanny Bracke, Frans Erkens of Martin Krommert. Voor uw aanmelding kunt u natuurlijk ook ons email-adres gebruiken: info@vriendenoproepcentrale.nl. Zegt het voort…

Voor meer uitleg kunt u de bijgaande flyer bekijken. Flyer A5 rommelmarkt-aug17