Bijzondere Buurtmarkt: bijzonder bedrag!

Bijzondere Buurtmarkt: bijzonder bedrag!

Dankzij de enthousiaste en deskundige ondersteuning van diverse vrijwilligers is het 1e lustrum van onze VOC-Buurtmarkt, in het 6e lustrumjaar van de Oproepcentrale, een groot succes geworden. Dat de toeloop groot is zodra we om 10 uur de deuren in Soenda openen is bekend. Dat het Rad van Fortuin vanaf dat moment op volle toeren draait is inmiddels een traditie gebleken. Met dit jaar de breiende Grannies aan onze zijde en de technische vrijwilligers van het Repair Café in Vlaardingen achter de hand, werd het ontmoetings-principe op deze landelijke Burendag nog eens benadrukt.
 
Uiteindelijk blijken de vrijwilligers en coördinatoren van de Oproepcentrale de aangeleverde en door hen gesorteerde spullen, samen met de ijzer- en boterkoekjes van Nely, de handwerken van mw. vd Ende, de verse amaryllissen en bloempot-poppetjes door de clienten van de dagbesteding van DrieMaasHave en de plankjes van Nan, ruimschoots aan de man hebben weten te brengen. Nadat alles weer in razend tempo was opgeruimd en afgevoerd, wist penningmeester Eric de groep natafelers een onverwacht hoge opbrengst van maar liefst 1.630 euro te noemen. Een geweldig resultaat, zo meldde voorzitter Djanny, waarvan iedere cent ten goede komt aan de ondersteuning en scholing van de vrijwilligers van de Oproepcentrale.

Langs deze weg bedanken we iedereen die meegeholpen heeft om deze gezellige dag tot een succes te maken. Hierbij willen we ook het Oranjefonds zeker niet vergeten.

 

 

Bijzondere Buurtmarkt

Wanneer het 1e lustrum van de Buurtmarkt (VOC) samenvalt met het jaar waarin het 30-jarig bestaan van de OproepCentrale wordt gevierd én de jaarlijkse Burendag, is er sprake van een bijzondere gebeurtenis. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september.
Wij kondigen dan ook met veel plezier en hoge verwachtingen de Buurtmarkt op zaterdag 22 September aan. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar zijn we deze dag te gast in Zorgcentrum Soenda in Vlaardingen (vanaf 10 uur).
Doel is om met de verkoop van veel ‘verouderde’ spullen, samen met de plankjes van Nan, wederom een mooi bedrag voor de Oproepcentrale in onze regio bij elkaar te vergaren.
Ook nu kan de organisatie niet zonder uw helpende hand op vrijdagmiddag 21 en zaterdag 22 September. Meld u zich hiervoor aan bij Eric van der Ende, Djanny Bracke, Frans Erkens of Martin Krommert. Voor uw aanmelding kunt u natuurlijk ook ons e-mailadres gebruiken: info@vriendenoproepcentrale.nl. Zegt het voort…

Voor meer uitleg over deze bijzondere bijeenkomst kunt u de bijgaande flyer bekijken.Flyer A5 rommelmarkt-aug18