Blog

Bijzondere Buurtmarkt: bijzonder bedrag!

Dankzij de enthousiaste en deskundige ondersteuning van diverse vrijwilligers is het 1e lustrum van onze VOC-Buurtmarkt, in het 6e lustrumjaar van de Oproepcentrale, een groot succes geworden. Dat de toeloop groot is zodra we om 10 uur de deuren in Soenda openen is bekend. Dat het Rad van Fortuin vanaf dat moment op volle toeren draait is inmiddels een traditie gebleken. Met dit jaar de breiende Grannies aan onze zijde en de technische vrijwilligers van het Repair Café in Vlaardingen achter de hand, werd het ontmoetings-principe op deze landelijke Burendag nog eens benadrukt.
 
Uiteindelijk blijken de vrijwilligers en coördinatoren van de Oproepcentrale de aangeleverde en door hen gesorteerde spullen, samen met de ijzer- en boterkoekjes van Nely, de handwerken van mw. vd Ende, de verse amaryllissen en bloempot-poppetjes door de clienten van de dagbesteding van DrieMaasHave en de plankjes van Nan, ruimschoots aan de man hebben weten te brengen. Nadat alles weer in razend tempo was opgeruimd en afgevoerd, wist penningmeester Eric de groep natafelers een onverwacht hoge opbrengst van maar liefst 1.630 euro te noemen. Een geweldig resultaat, zo meldde voorzitter Djanny, waarvan iedere cent ten goede komt aan de ondersteuning en scholing van de vrijwilligers van de Oproepcentrale.

Langs deze weg bedanken we iedereen die meegeholpen heeft om deze gezellige dag tot een succes te maken. Hierbij willen we ook het Oranjefonds zeker niet vergeten.