Blog

Buurtmarkt zorgt voor ontmoeting en recordopbrengst!

Na een periode van drie jaar onderbreking van de Buurmarkt in Soenda, konden zaterdag 24 September de deuren eindelijk weer eens geopend worden. Vrijwilligers hadden daags ervoor de Brasserie omgebouwd en de grote hoeveelheden aangeleverde spullen een plek gegeven voor de verkoop. Vanaf 10 uur werden de vele belangstellenden hartelijk ontvangen en ging men op zoek naar die bijzondere aankoop, voor een leuk ‘goede doel-prijsje’.

De talrijke kamer- en tuinplanten en fruit -en groentebakjes vonden gretig aftrek; net als de Vlaardingse ijzerkoekjes, die binnen anderhalf uur waren uitverkocht! Met de leesbril op werden bij de boekenstalling en brocante leuke ontdekkingen gedaan, tussen het speelgoed bleken onverwachte items te liggen, waarbij ook bij de huishoudelijke en elektrische waren mooie aankopen plaatsvonden. De ‘plankjes van Nam’ gingen de hele dag van hand tot hand, met als gevolg dat menigeen met een volle tas of rollator huiswaarts keerde. ‘Brasserie Maritiem’ verzorgde de versterking van de inwendige mens, met koffie en thee met gebak of tijdens de lunch een lekker broodje kroket.
Wat vooral ook opviel was de aanwezigheid van de bewoners van Soenda met hun familieleden, de ontmoeting met de wijkbewoners, maar ook zijn er belangstellenden uit Schiedam en Maassluis gesignaleerd. De sfeer was gemoedelijk en gezellig, eigenlijk precies zoals je dit op een burendag graag ziet.

Na het opruimen van de zaal concludeerden de voorzitter en penningmeester van de VOC tijdens de nazit, dat de enthousiaste vrijwilligers van Soenda en de Oproepcentrale, door hun onmisbare inzet op deze burendag, voor een recordopbrengst hebben gezorgd. Er blijkt ruim
€ 1.700 opgehaald te zijn, voor de ondersteuning van het vrijwilligerswerk van de Oproepcentrale. Langs deze weg nogmaals grote dank namens het VOC-bestuur voor ieders inbreng, die de ‘VOC Buurtmarkt 2022’ tot een groot succes en een bijzondere dag hebben gemaakt! Er is zelfs al gesproken over de datum van de Buurtmarkt in 2023…